Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Increase – Interdisciplinary competence development for youth workers in residential youth care and crisis interventio centers

Increase – Interdisciplinary competence development for youth workers in residential youth care and crisis interventio centersDezvoltarea competențelor interdisciplinare a lucrătorilor de tineret din cadrul centrelor rezidențiale pentru tineri și a  centrelor de urgență

Nr. proiectului: 2015-1-AT02-KA205-001199. Proiectul a fost finanțat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene prin programul Erasmus +/parteneriate strategice în domeniul tineretului. Perioada de derulare: 24 luni, între  30.09.2015 – 29.09.2017. Bugetul total alocat parteneriatului: 237.456,00 Euro, din care bugetul alocat  Direcției, în rol de partener –  18.566 Euro.

Parteneriatul proiectului a fost coordonat de către  Jugend am Werk Steiermark GmbH, Austria, iar partenerii au fost ARSIS-Association for the Social Support of Youth, Grecia; Volunteering Matters – Regatul Unit; Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita – România; ENTER GmbH – Austria; Formazione Co&So Network – Italia; Universitatsklinikum Ulm – Germania.

Centrele de intervenție de criză sau de plasament, care angajează lucrători de tineret (termenul folosit în sens larg) pe bază de contract sau de voluntariat, se confruntă cu o provocare imensă luând în considerare complexitatea situațiilor și mediile din care provin tinerii şi privind faptul că deseori personalul nu este încă competent pentru abordarea acestor probleme. Obiectivul principal al proiectului a fost îmbunătățirea competențelor a lucrătorilor de tineret din centrele de intervenție sau din centrele de plasament din țările partenere, care se confruntă deseori cu situații complexe și au mare nevoie de competențe legate de interfețele de a consolida structurile și responsabilități. Proiectul Increase a oferit posibilitatea pe de o parte de a colecta abordări de bune practici care au putut fi transferate și pe de altă parte, dezvoltarea unei colecții de recomandări pentru factorii de decizie politici în formă de o carte verde. Proiectul s-a desfășurat în perioada septembrie 2015 – septembrie 2017.

Back to top
Sari la conținut