Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Új Erasmus+ projekt – R-GO – Vigyázz, Kész, Rajt – inkluzív sportesemények mindenki számára (R-GO – Ready, Steady, Go – inclusive sport events for all)

Újabb Erasmus+ projekttel bővült idén januárban a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő szociális és gyermekvédelmi vezérigazgatóság pályázatainak listája.

A kétéves futamidejű, R-GO – Vigyázz, Kész, Rajt – inkluzív sportesemények mindenki számára (R-GO – Ready, Steady, Go – inclusive sport events for all) elnevezésű projekt célja a sokszínűség és a társadalmi befogadás, a sport népszerűsítése, valamint az egészségnevelés támogatása a sport által.

A pályázat célcsoportját a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok képezik.

A projektet a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóség koordinálja, partnereink a magyarországi Csányi Alapítvány a Gyermekekért Közhasznú Alapítvány és a csíkszeredai Musubi Sportegyesület.

A pályázat keretében három sporteseményt terveznek a partnerek. Magyarországon, a Csányi Alapítvány szervezésében két sporttábor lesz megtartva a 7–14 és a 14+ korosztályoknak, melyeken 20–20 Hargita megyei, gyermekvédelmi rendszerben élő gyermek és fiatal, illetve 15–15 magyarországi gyermek és fiatal vesz majd részt. A harmadik rendezvény – egy nemzetközi focibajnokság – a MUSUBI Sportegyesület szervezésében Csíkszeredában lesz megtartva.

A sportrendezvények mellett a partnerek összeállítanak egy gyűjteményét a jó gyakorlatokból, melynek a lényege a hátrányos helyzetű gyermekeknek a felzárkóztatása és a sport népszerűsítése ezeknek a gyermekeknek a körében, valamint egy motivációs kisfilmet, melyben hátrányos helyzetből induló, most már sikeres fiatalok beszélnek arról, hogy miként segítette őket a sport az érvényesülésben.

A pályázatot az Európai Ügynökség Erasmus+ programjához tartozó Erasmus Mundus Sport támogatja, összértéke 60 000 euró, ebből a vezérigazgatóságot része 20 650 euró. #sport#egészségnevelés#társadalmifbefogadás

Back to top
Megszakítás