Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

,,Education and Digital Cultural Laboratory” (laboratorul digital de educație și cultură) – educLab

Proiectul este  finanțat în cadrul Programului Erasmus+ (activitate cheie KA2, parteneriate strategice din domeniul tineretului având număr proiect 2018-1-IT02-KA201-048316). Proiectul cu durata de 27 luni se implementează în perioada 01.11.2018 – 31.01.2021. Valoarea proiectului este de 268367,00  Euro, din care bugetul aprobat Direcției: 33.396,67 Euro (32430 Euro finanțare nerambursabilă și 966,67 Euro contribuție proprie). Coordonatorul proiectului este Co&So din Italia, alături de alte 5 parteneri din Italia, Portugalia, Turcia, România și Cipru.

Proiectul a fost dezvoltat în contextul Anului european al patrimoniului cultural vizând importanța dezvoltării și educației timpurii al copiilor, un element esențial care influențează atât rezultatele școlare ale copiilor, cât și integrarea lor socială, dezvoltarea lor personală  și angajabilitatea lor. În acest context proiectul EDUCLAB urmează scopul principal de a  dezvolta materiale de formare pentru cadrele didactice care lucrează în grădinițe cu un număr mare de copii cu origine migrantă sau de etnie romă (copii de cu vârsta între 3-6 ani). Programul de formare are în vedere planificarea, organizarea și implementarea unor ateliere culturale și artistice de către cadrele didactice în carul activităților educaționale, contribuind la pregătirea copiilor pentru a vizita muzee, biblioteci, situri arheologice, teatre și instituții muzicale  de a putea interpreta creațiile artistice pe care urmează să le exploreze, astfel dezvoltând competențele lor sociale.

Proiectul susține abordările ale culturii ca element inovator pentru promovarea incluziunii și a creșterii calității serviciilor de educație timpurie prin consolidarea profilului cadrelor didactice, educatorilor prin adoptarea unor modele de colaborare inovative, digitale și nedigitale.

Back to top
Megszakítás