Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

„Address Cyberbullying by Creating a Conscious Online Community”

„Address Cyberbullying by Creating a Conscious Online Community”- ACBC (Adresarea cyberbullying-ului prin crearea unei comunități conștiente  online) este finanțat în cadrul Programului Erasmus+ (activitate cheie KA2, parteneriate strategice din domeniul tineretului având număr proiect 2018-2-RO01-KA205-049883). Perioada de derulare a proiectului este 01.11.2018 – 31.10.2020. Valoarea proiectului este de 184241,00 Euro, din care bugetul alocat Direcției este de 22.687,00 Euro.

Proiectul este coordonat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita, alături de STICHTING INCUBATOR, Olanda și alți parteneri din Marea Britanie, Lituania, România, Grecia și Portugalia.

Proiectul abordează problematica comportamentului online sănătos și prevenirea hărțuirii cibernetice pentru diminuarea potențialului excluziunii sociale ale tinerilor.

Cu utilizarea sporită a tehnologiilor mobile și a accesului online permanent, mai mulți copii au fost implicate în hărțuire cibernetică ca victime, făptași și/sau trecători. Cercetările arată că agresiunea cibernetică tinde să fie percepută ca un fenomen alarmant și în creștere. Proiectul introduce tinerilor fenomenul de hărțuire cibernetică contribuind la creșterea gradului de conștientizare cu privire la impactul și consecințele aferente. Proiectul face acest lucru dezvoltând jocuri serious (jocuri pentru învățare) pe care tinerii și lucrătorii de tineret îl pot folosi în inițiativele lor, în educație și formare și alte activități, pentru a încuraja tinerii să înțeleagă agresiunea cibernetică, să recunoască impactul și să se gândească la efectele și consecințele asupra prezenței lor online. Aceste jocuri digitale au ca rezultat dezvoltarea abilităților de (social) mass-media și a abilităților  de gândire critică, esențiale în era digitală.

ACBC.COM adresează, de asemenea, problematica de alfabetizare în domeniul mass-media care evoluează rapid și necesită acțiuni în zonă. Proiectul le permite lucrătorilor din domeniul tineretului să abordeze conștientizarea online cu tinerii într-o manieră modernă, care se bazează pe colaborare și implicare activă.                  

Principalul grup țintă al ACBC.COM este alcătuit de tinerii cu vârsta cuprinsă între 13-18 ani., de asemenea organizațiile și școlile frecventate de tineri.

Back to top
Skip to content